קפה לפני טחינה


טריות הקפה
טריות.
אנחנו אוהבים לדבר על טריות קפה. "קפה טרי" וכו...

אז מתי אפשר לומר על קפה שהוא טרי?
רק כששותים אותו סמוך לקליה ולטחינה.

כמה סמוך?
כמה שיותר. צריך לתת לקפה לפלוט את הגזים שנוצרים בו בתהליך הקליה, ומיד אח"כ (2-4 ימים) הוא מוכן לשימוש. ואז הוא בשיאו.

חודש אח"כ "הוא כבר לא אותו דבר". אני ממליץ לצרוך קפה עד שבועיים מיום הקליה. ולטחון כמה שיותר סמוך לרגע ההכנה. עדיף על המקום.

אז בעצם יש בעיה עם כל מותגי הקפה המיובאים?
נכון.
לפני כמה ימים היה לי ויכוח משעשע עם איש מכירות של מותג איטלקי נחשב. אבל זה כבר לפוסט אחר.