קפה טוב בבית!
קפה טוב בבית! טיפים

קפה איכותי וטעים בבית? מספר המלצות וטיפים
אילן שנהב – חותם הקפה

 .קליה טריה- אני ממליץ לצרוך את הקפה שלך עד 15 ימים מזמן הקליה
אחסנה – אני ממליץ לשמור את הקפה בכלי סגור (שקית או מיכל ואקום)
.מנעו חשיפה לאור, חום ולחות. הכי טוב בטמפרטורת החדר
,
טחינה – קפה טחון מאבד במהירות את טריותו!. אני ממליץ לטחון את הקפה בבית ולצרוך אותו מיידית. אם אין מטחנה, אני ממליץ לקנות כמויות קטנות של קפה ולהשתמש בו תוך שבוע ימים
 
עובי הטחינה - תלוי בצורת ההכנה ומשך המיצוי
א. קפה 'דני' (פלנג'ר) יש לטחון בעובי של מלח ים
ב. קפה לפילטר ניר ומקינטה – בינוני, כמו חול ים
ג. אספרסו – דק כמו מלח שולחני
ד. קפה טורקי – דק מאד – כמו אבקת סוכר
כמות – כמות הקפה לקפה טורקי, לפלנג'ר או פילטר נייר צריכה להיות כף אחת ל 100 מ"ל מים. התקן של האיגוד הבינלאומי לקפה קובע 8.25 גרם לכוס של 150 מ"ל. הכמות המתאימה לאספרסו או מקינטה היא 7 גרם לכל מנת משקה
חום המים – הטמפרטורה צריכה להיות בין 92 ל 96 מעלות צלסיוס. אם אין לכם מדחום למדידה או קומקום מדויק, כדאי להרתיח את המים ולתת להם לנוח כ 30 שניות לפני המזיגה
זמן – הזמן שבו הקפה צריך להיות במגע עם המים – זמן המיצוי – הוא 3-5 דקות 
    בפלנג'ר ופילטר, כ 25 שניות באספרסו וכ 30 שניות בטורקי

 DO NOT
...

 א. לעולם אל תקנו קפה טחון מראש – קפה כזה לעולם אינו טעים ואינו בריא כמו קפה טרי.  מקור הקפה יכל להיות פולי קפה שבורים או נגועים בחיידקים או מחלות. לא ניתן לבדוק זאת לאחר הטחינה
ב. לעולם אל תשמרו קפה במקרר או בהקפאה. הלחות פוגעת בטריות
ג. אין לחמם את הקפה מחדש בגלל שזה משנה את ההרכב הכימי של הנוזל והופך למשקה מריר
!ד. אל תקנו קפה שאינו טרי
.ה. אל תשימו סוכר בקפה לפני שטועמים אותו. לקפה טוב יש מתיקות טבעית