Cold Brew

Cold Brew




אחת משיטות הכנת הקפה החדשניות ביותר. מתאימה מאד לשימוש בייתי באקלים הישראלי. 
כמה נחמד למזוג לעצמך כוס קפה צוננת במאמץ ממש זעיר. לך ולחברים. 
וטעם הקפה ממש נפלא. 

במה מדובר? ובכן מדובר בקפה שחולטים אותו במים קרים ולא חמים והייחוד שלו גם בצורת ההכנה המיוחדת וגם בטעמיו החלקים. 
באמת שניתן ליהנות מקפה טוב ללא הטעמים המרירים והחמוצים שחזקים לנו בד"כ. 

הרעיון הוא שמשרים קפה טחון גס במים קרים או פושרים לפרק זמן של בין 12-24 שעות ואח"כ מסננים אותו מהפירורים. מתקבל קפה טעים ביותר, חלק, עם כמות חלקיקי קפה מזערית יחסית לקפה קר שהוכן מאספרסו למשל. ההבדל נראה מיד בעין – הקולד ברו נראה צלול וקפה קר מאספרסו נראה יותר סמיך. מתקבל קפה שונה בטעמו מקפה קר רגיל,יותר נעים בפה, יותר נעים לעין, חדשני ובאמת קל מאד להכנה. 

בסוף, אחרי הסינון, ניתן לשתות את הקפה או לשמור אותו בקירור זמן רב (אפילו שבוע) מבלי לחשוש שהוא מתקלקל. 
את הקולד ברו נשתה תמיד על קרח – שיהיה ממש קר, ואפשר להוסיף לו חלב או שמנת מתוקה, או ללגום אותו נקי כמו שהוא. 
תהנו!
אילן


Share by: