הפוך בלי קצף

הפוך בלי קצף בבקשה


תעשה לי הפוך...בלי קצף!

תעשה לי הפוך...בלי קצף!

לאחרונה אני שומע זאת הרבה. הרבה מידי. והסיבה שאני כותב על זה דווקא עכשיו היא שאני מרגיש שזו תופעה שמתגברת מאד, והיא מאד לא טבעית. 
אז מה זה בעצם "הפוך"?
הקפוצ'ינו, או בשמו העברי: "הפוך" הוא משקה קפה שיש בו אספרסו וחלב מוקצף ביחס של 1:3. מנה של אספרסו ועוד 3 מנות חלב מוקצף. האיטלקים, שמהם אנו נהנים לשתות את הקפוצ'ינו הכי טעים, ומהם אנו לומדים להכין את המשקאות מבוססי האספרסו, מוזגים לספל (בד"כ קטן 150-180 מ"ל) אספרסו קצר ומעל מוזגים חלב מוקצף אשר נמהל באספרסו ויוצר, על ידי תנועת המזיגה המיומנת, משקה הומוגני, מוקצף וטעים מאד ששותים אותו במספר לגימות קצרות. 
בישראל לעומת זאת קורות שתי תופעות. 
האחת היא שאנשים שותים את הקפה שלהם גדול יותר ולאט יותר וכתוצאה מכך החלק העליון של המשקה הופך קצפי יותר. 
השניה היא שמכינים את המשקה הרבה מידי פעמים לא נכון: מוזגים את האספרסו לכוס, מעל מוזגים את החלב בהפרדה מהקצף כדי לשלוט בדיוק בכמות הקצף, ומעל מוסיפים קצף תוך שימוש בכף. 
הקצף הזה שמוסיפים בכף, או שנוצר ע"י שקיעת החלב בעת שתיה איטית, אינו טעים. יש לו מרקם כמו של קצף סבוני. להכניס את זה לפה רוב האנשים לא אוהבים. הקצף שמרגיש כמו ספוג מחורר יותר מאשר משקה שמנמן אינו נעים בפה. ולכן לקוחות מבקשים "בלי קצף". אבל הם מפסידים. הם מפסידים משקה קפה טעים ואחיד בעל מרקם מעט מוקצף (מיקרו בועות). 

הלקוחות החדשים שלנו לא יודעים שאנו יכולים להכין להם משקה בלתי נשכח ומזמינים "בלי קצף". אבל כשאנו מסבירים להם, וזה חלק ממשימתנו (להדריך לחוויות קפה איכותיות), הם בד"כ נעתרים ונהנים. וחוזרים ליהנות שוב. 

אז הנה פניה נרגשת וגלויה לעמיתי הבריסטי: בבקשה למזוג לכוס חלב מוקצף ולא להפריד, כי זה פוגע בכולנו – אורחים כמוזגים. 
תודה, 
אילן

Share by: